درباره وبلاگ به وبلاگ من خوش آمدید آرشيو وبلاگ طب سنتي اسلامي پرخوري با تيز هوشي سازگار نيست امام علي(ع) دو شنبه 3 شهريور 1393برچسب:, :: 9:18 :: نويسنده : طاها
کمردرد زیر ذرهبین طب سنتی
آمارها نشان میدهند 85 در صد افراد حداقل یکبار در طول زندگی خود کمردرد را تجربه خواهند کرد. در این مقاله سعی بر آن داریم که با قلمی ساده و روان به بررسی کمردرد از جنبههای مختلف آن بپردازیم.
![]()
بیشک پس از سرماخوردگی، کمردرد شایعترین عارضه در بین افراد تمام جوامع است. هر چند که گاهی از آلرژی پس از سرماخوردگی به عنوان شایعترین عارضه نام برده میشود اما آمارها نشان میدهند 85 در صد افراد حداقل یکبار در طول زندگی خود کمردرد را تجربه خواهند کرد. در این مقاله سعی بر آن داریم که با قلمی ساده و روان به بررسی کمردرد از جنبههای مختلف آن بپردازیم.
علل ایجاد کمردرد در جامعه ایرانکمردرد یکی از شایعترین عارضهها در ایران میباشد که قریب 95 درصد افراد بالای 50 سال با آن درگیر هستند. آمارهای مربوط به کمردرد، در ایران هشدار یک فاجعه بزرگ در کشور را میدهد. فاجعهای که ما خود به آن دامن زدهایم. یکی از مهمترین عوامل ایجادکننده کمردرد و یا تشدید دردهای آن ناحیه استفاده از سنگهای توالت به صورت سنتی در کشور ما میباشد. وضعیت بسیار نامناسب ستون فقرات در هنگام استفاده از این سنگهای توالت سنتی اسباب کمردرد را حتی در سنین کم فراهم میآورد. از عوامل دیگر، شستشوی رخت و لباس با دست و بدون استفاده از ماشین لباسشویی میباشد. وضعیت غلط خوابیدن و یا نشستن طولانی مدت جوانان در هنگام استفاده از رایانه و اینترنت، حمل بارهایی فراتر از آستانه تحمل ستون فقرات و مهرهها، ایجاد روابط با وضعیتهای بد در بین زوجین، کاربرد مکرر از راهپله به جای آسانسور و.... از دیگر عوامل شیوع این عارضه در کشور ما میباشند.
انواع کمردرداولین گام یک درمانگر جهت مداوای کمردرد تشخیص نوع درد کمر میباشد. کمردردها دارای علل مختلفی میباشند و دارای تقسیمبندیهای مختلفی میباشند اما از منظری میتوان آنها به دو دسته ساده تقسیم کرد، دسته اول شامل کمردردهایی که معمولاً هنگام ایستادن زیاد یا حرکات زیاد ستون مهرهها و یا فشارهای وارد بر ستون مهرهها شدت مییابند و هنگام استراحت در رختخواب با تکیه زدن بر جسمی و یا در حالت سکون بدن کم میشود و دسته دوم کمردردهایی که مربوط به دررفتگی دیسک بین مهرهها یا مربوط به عارضههای کلیوی یا رودهای و یا مربوط به ناراحتیهای روانی مانند هیجان و اضطراب یا روماتیسمی میباشد. در هنگام مواجهه با کمردرد غذاهایی با مزاج گرم نسبت به غذاهایی با مزاج سرد در تسکین این عارضه نقش بیشتری دارند
درد ناشی از این دسته از کمردردها در حال استراحت نیز کاهش نمییابد و ادامه خواهد داشت. درمان کمردردهای نوع اول بیشتر به صورت خانگی و پرهیز از عوامل ایجادکننده و تشدیدکننده آنها میباشد اما جهت درمان و مداوای کمردردهای نوع دوم نیاز به بررسیهای دقیق میباشد لذا به بیمارانی که از دردهای کمری دسته دوم رنج میبرند توصیه میشود جهت تشخیص و درمان خود به متخصصین مرتبط مراجعه کنند.
پیشگیری از کمردردجلوگیری از هر شرایطی که ستون مهرهها و فقرات را در وضعیت نامناسب قرار دهد. مانند استفاده از توالتهای سنتی، شستشوی رخت به صورت نشسته و..... انجام حرکات تخصصی ورزشی و درمانی. استفاده از تشکهای طبی و با انعطاف و نرمی مناسب. عدم حمل بارهای سنگین و به صورت نامناسب. عدم استفاده مکرر از پله. استراحت کافی پس از یک دوره فعالیت جسمانی طولانی.
غذاهای موثر درمانگرخوراکیهایی که میبایست در هنگام کمردرد بیشتر مصرف گردند عبارتاند از: زرده تخممرغ (ترجیحاً جهت درمان از سفیده استفاده نگردد)، عسل که هم به صورت استعمال موضعی در نواحی دارای درد و هم به صورت خوراکی در هنگام درد مصرف میشود، خورش فسنجان به همراه گردوی فراوان، خورش کرفس، مصرف پلو به همراه زیره، چای زنجبیل، خرما (هم به صورت مصرف خوراکی و هم جهت گرم کردن موضع از آن استفاده میگردد)، انجیر، سیر، برگ تازه اسفناج، جوجه آبپز، آب تره و..... از اسامی غذاها و مواد خوراکی که در بالا نام برده شد میتوان این نتیجه را گرفت که در هنگام مواجهه با کمردرد غذاهایی با مزاج گرم نسبت به غذاهایی با مزاج سرد در تسکین این عارضه نقش بیشتری دارند. البته نوع خاصی از کمردرد به نام کمردرد سوء مزاجی وجود دارد که ناشی از تداخل اخلاط میباشد که در این حالت میبایست به اصلاح وضعیت مزاج فرد پرداخت تا از عارضه کمردرد رها گردد.
درمانهای گیاهیدر بحث درمانهای گیاهی این نکته قابل ذکر است که از آنجایی که معمولاً کمردردهای با شدت زیاد طاقتفرسا میباشند که به اسبابی جهت سوء استفاده بعضی از درمانگرنماها تبدیل شدهاند. بعضاً تبلیغاتی بسیار اغراقآمیز در معرفی محصولات درمانی مرتبط با کمردرد دیده میشود که صرفاً جنبه تبلیغاتی دارند و خارج از آستانه واقعیت میباشند. طبیبان در گذشته بر این باور بودند که کمردرد عارضهای است که به کندی به انسان تحمیل میگردد لذا درمان آن نیز در درازمدت صورت میگیرد. این موضوع امروزه هم در طب مدرن و هم در طب سنتی به اثبات رسیده است. درمان کمردرد یک روند طولانی مدت است و بیمار میبایست در طول روند درمان برای اینکه بهترین نتیجه حاصل شود شکیبا باشد. واقعیت دیگر در مورد درمان کمردرد این است که بیماران دارای کمردرد به مثابه یک کوه آتشفشان فوران کرده میباشند تمام روشهای درمانی فقط قادرند این کوه آتشفشان فوران کرده را به آتشفشانی خاموش تبدیل کنند و تا کنون هیچ روش درمانی نتوانسته است این آتشفشان را به کلی از بین ببرد. لذا بیماران میبایست توجه کامل را مبذول فرمایند که بعد از کاهش میزان درد و یا فرو نشستن درد در ناحیه کمر با رعایت تمام نکات در پیش گوشزد شده از بازگشت مجدد درد کمر جلوگیری کنند. * یکی از سادهترین و ابتداییترین روشهای درمانی کمردرد گرم کردن موضع به وسیله روغنهای مختلف و یا کمپرس آب گرم میباشد. در این روش میبایست توجه کرد که گرم کردن به صورت متناوب باشد. به طور مثال 3 دقیقه کمپرس آب گرم (آب با گرمای بسیار ملایم) بر روی موضع قرار گیرد. بعد از این مدت کمپرس را برداشته و پس از چند دقیقه مجدداً موضع با کمپرس گرم شود. از بین عرقیات حکما بیشتر توصیه به استفاده از عرق سیر، عرق کرفس و عرق تره میکنند و از بین آب میوهها انجیر، آب آلوها، آب توت و آب مرکبات به خصوص لیموشیرین توصیه میگردد
* یک روش درمانی بسیار کارا در طب سنتی فصد عرقالنسا است (عرق النسا نام یکی از رگهای بدن است که در پشت قوزک پا قرار دارد). گاها دیده میشود که عرقالنسا را به غلط معادل عارضه سیاتیک دانستهاند که این دیدگاه اشتباه است. بیماری که قصد دارد از طریق فصد عرقالنسا به درمان کمردرد خود بپردازد میبایست قبل از انجام فصد به این مراتب عمل کند: 1- بیمار میبایست از سه روز پیش از فصد روزی دو عدد کپسول اجابت بخورد (این کپسول در داروخانههای گیاهی موجود میباشد) 2- بیمار میبایست از سه روز پیش از فصد بعد از هر وعده غذا یک عدد کپسول سورنجان بخورد.3- مالش موضع درد از 48 ساعت قبل از فصد با یکی از پمادهای تسکیندهنده درد که منشأ گیاهی داشته باشد. 4- گذاشتن ضماد کمری بر روی موضع از 48 ساعت قبل از فصد ( ضماد کمری شامل دمبه گوسفند به طول یک کف دست و ضخامت یک انگشت میباشد که روی آن را مقداری خرما، عسل و زنجفیل ریخته و بر روی موضع قرار میدهند). این ضماد کمری میبایست هر 12 ساعت یکبار عوض شود. بیمار پس از طی کردن این مراتب میتواند فصد عرقالنسا را انجام دهد. در پایان ذکر این نکته لازم و ضروری است که انجام فصد میبایست حتماً زیر نظر پزشک متخصص این امر صورت گیرد زیرا در صورت عدم علم و تخصص کافی درمانگر در انجام عمل فصد میتواند عواقب بسیار خطرناک و بدی را به دنبال داشته باشد.
نقش عرقیات گیاهی و آب میوههای طبیعیاز آنجایی که عرقیات بسیار رقیق و با درصد خلوص بسیار پایین میباشند لذا در درمان کمردرد کارا نمیباشند و معمولاً به عنوان درمانهای مکمل تجویز میگردند اما به عنوان روش درمان اصلی روی آنها نمیتوان حساب کرد. از بین عرقیات حکما بیشتر توصیه به استفاده از عرق سیر، عرق کرفس و عرق تره میکنند و از بین آب میوهها انجیر، آب آلوها، آب توت و آب مرکبات به خصوص لیموشیرین توصیه میگردد.
پرهیز غذاییهمانگونه که پیش از این نیز ذکر شد معمولاً در زمان بروز کمردرد حکما بیشتر به استفاده از غذاهایی با مزاج گرم توصیه داشتهاند و پرهیزات غذایی آنها غذاها و مواد غذایی با مزاج سرد بوده است. حکما مصرف نکردن گوشت قرمز، بادمجان، بامیه، خیار، هویج، گوجهفرنگی و غذاهایی با زمینه مایع مانند انواع سوپها و آبگوشتها و... در زمان مواجهه با کمردرد را توصیه کردهاند.
توصیههای کلیفردی که دچار کمردرد شده است میبایست در یک جای سفت مثلاً روی یک پتو استراحت نماید. اگر کمردرد شدید باشد بهتر است که سر کمی بالاتر از بدن قرار گیرد و با قرار دادن بالشی نرم در زیر کاسه زانو، وضعیت پاها به صورت نیمه خمیده در آیند. اگر بیمار قصد خوابیدن به پهلوها راداشته باشد بهتراست که تنها کمی به طرف جلوخم شود و زانوها نیز خم باشند تا بیمار احساس آرامش کند اما خوابیدن به طور دمر به هیچ وجه توصیه نمیگردد و چنانچه فرد دارای کمردرد ناچار باشد که دمر بخوابد حتماً میبایست یک بالش نرم در زیرشکم و یک بالش هم در زیرساق پاها قرار دهد. فرد دارای کمردرد میتواند با قرار دادن کمپرس آب گرم و یا گرمکنهای الکتریکی اسباب تسکین درد را با افزایش خون رسانی به موضع فراهم کند. اگر در بیماری گرفتگی عضلات مشاهده شود میتوانند از داروهای گیاهی شل کننده عضلات که به صورت ضمادی یا خوراکی هستند استفاده کنند. امروزه اکثر پزشکان طب نوین نیز برای گرفتگی عضلات از پمادهای رایج گیاهی که جهت بر طرف کردن گرفتگی عضلات در داروخانهها وجود دارند استفاده میکنند زیرا این پمادهای موضعی گیاهی بسیار کارا و با اثرات قوی میباشند.اگر آثار هیجان و ناراحتیهای عصبی و روانی مشاهده شود میتوان ضمن تقویت روحی بیمار از داروهای آرامبخش گیاهی مانند دمنوشهای اسطوخودوس و یا دمنوشهای بهلیمو استفاده نمود. یک شنبه 2 شهريور 1393برچسب:, :: 20:45 :: نويسنده : طاها
ازنگاه طب سنتی کلسترول چربی گرم و تری گلیسیرید چربی سرد به حساب میاید.پس برای درمان باید به فرم زیر عمل نمود.
ــ درمان کلسترول بالا: کلسترول معمولا درگرم مزاجها بیشتربالا می رود. الف)ازترکیب(۲ واحدعسل+۲واحدعرق نعنا+۱ واحدسرکه طبیعی)یک سوم لیوان ریخته الباقی را آب ریخته یکساعت بعد شام میل شود. ب)حجامت عام در نیمه ماه قمری یک الی سه مرحله ج)کاهش سودازاها وکاهش چربیها وسرخ کردنیها حتی چربی طبیعی مثل کره حیوانی نکته:روِغن کنجد وزیتون موردی ندارد. **توجه مهم:زمان درمان بسته به میزان بالا بودن کلسترول بین ۴۰ تا ۱۲۰روز طول میکشد.تعداد مراحل حجامت هم به همین شکل تنظیم کنید.هر دو ماه یکبار با آزمایش خون کاهش کلسترول خود را ارزیابی کنید.
ـــ درمان تری گلیسیرید بالا: تری گلیسیرید بیشتر در سرد مزاجها بالا میرود. الف)از ترکیب(۳ واحد عسل+۱ واحدسیاهدانه نیم کوب)هر ۱۲ ساعت یک قاشق مرباخوری میل شود. ب)ارده با شیره انگور روزی یه پیاله میل شود. ج)خوردن گرمیها مخصوصا مویز ـ زیتون ـ انجیر ـ گوشت گوسفندی ـ کره حیوانی ـ انگور و... توصیه میشود. د)کاهش جدی سردیها نکته:کاهش سردیها و افزایش گرمیها را بسته به میزان سردی مزاج تنظیم نمایید.مثلا اگر کسی غلبه شدید بلغم دارد پس باید برای مدت حداقل ۴۰ روز سردیها را ترک کندوسپس تا ۳ الی ۴ ماه سردیها را بسیار کم بخورد. ضمنا این برنامه غذایی را بسته به فصل باید تنظیم کنید.مثلا در فصل تابستان نیاز به ترک سردی برای همان فرد ذکر شده بالا نیست.
ـــ درمان کلسترول و تری گلیسیرید وقتی هردو بالا باشد: اگر کلسترول بالاتر باشد بنای درمان را بر درمان کلسترول میگذاریم که در بالا گفته شده است با این تفاوت که میزان سرکه در سرکه انگبین را به نصف واحد کاهش میدهیم. حال اگر تری گلیسیرید بالاتر باشد بنای درمان را بر درمان تری گلیسیرید که در بالا گفته شده است میگذاریم با این تفاوت که به ترکیب سیاهدانه و عسل باید نیم واحد سرکه طبیعی هم اضافه کرد. **توجه:اگر این دو چربی هردو خیلی بالا و به هم نزدیک باشند اینجا باید براساس مزاج بیمار تصمیم گیری شود اگر بیمار سردمزاج است بنارا بر درمان تری گلیسیرید و اگر گرم مزاج است ابتدا بیمار را حجامت کرده و بعد درمان کلسترول را که در همین آیتم آمده شروع میکنیم. یک شنبه 2 شهريور 1393برچسب:, :: 20:31 :: نويسنده : طاها
یائسگی زودرس که امروزه بسیار شایع شده وخانمهایی هستندکه با سنی در حدود ۳۵ سال یائسه میشوند.دربعضی مواقع دیده شده دختر های جوان ۲۱ ساله که به آنها گفته شده که یائسه شده اند. ازنظرطب سنتی یائسگی زودرس نشانه غلبه سردی در اندام جنسی یا غلبه سردی درکل تن است.برای درمان موارد زیر را ۴۰ الی ۱۲۰ روز رعایت کنید تا مجددا عادات ماهیانه به حالت طبیعی برگردد: الف)شبی یک لیوان عرق رازیانه با عسل(۱۲۰ شب) ب)تزریق واژینال عسل شبی ۲۰ سی سی(۲ هفته) ج)کاهش جدی سردیها مخصوصا لبنیات و ماهی و چای وعدس و گوشت گوساله وگاو وبادمجان و گوجه وخیار و مرغ ماشینی. د)ارده با شیره انگور روزی یه پیاله ه)از ترکیب(۳ واحدعسل+۱واحدسیاهدانه نیم کوب) هر۸ ساعت یک ق مرباخوری میل شود. چ)یکمرحله حجامت عام ۴۰ روز بعد ازشروع درمان(بهتر است تحت نظر متخصص طب سنتی وباتشخیص دکتر باشد.) ق)بادکش کمروزیر شکم و ران پاها یک شب درمیان ۲۱ مرحله. یک شنبه 2 شهريور 1393برچسب:, :: 20:30 :: نويسنده : طاها
برای درمان درد عصب سیاتیک ازکمرتا قوزک پاها کشیده شده است موارد زیر را رعایت کنید: الف)ازترکیب(شیر جوشیده ولرم یک لیوان + یک قاشق مربا خوری عسل+یک قاشق مرباخوری بارهنگ + یک قاشق مرباخوری گرده گل زنبور عسل+ یک قاشق غذاخوری پودرسنجد+یک قاشق غذاخوری آب زعفران)هر روز ناشتا بخورید تا 40 روز ب)شیربادام درختی روزی یک لیوان شبها موقع خواب میل شود.(۴ماه) طرزتهیه:یک لیوان آب خنک+۱۴ عدد بادام درختی+۲ ق غذاخوری عسل را داخل مخلوط کن ریخته بعداز اینکه خوب مخلوط شدمیل کنید. ج)ارده با شیره انگور روزی یک پیاله.مویز روزی ۲۱ عدد.شبی هفت عدد انجیر.زیتون همراه غذا حتما میل شود. د)ازترکیب(۴ واحدروِغن زیتون بودار+۲ واحدعسل+۱واحدسرکه طبیعی) هر ۸ ساعت یک ق غذاخوری میل شود(۴ ماه) ه)کاهش سردیها مخصوصا سودازاها چ)روغن مالی زیادکمر وران وساق پای درگیر با ترکیب(۱۴ قطره اسانس نعنا+۶۰ سی سی روغن بادام تلخ) روزی دو بار به مدت ۸۰ شب گ)بادکش کمر و ران و ساق پای درگیر دو هفته بعد شروع روغن مالی یک شب درمیان ۲۱ مرحله. ع)حجامت عام بعد یکماه در ربع سوم ماه قمری.دو هفته بعد حجامت کمر ودو هفته بعد حجامت ساق پای درگیر. غ)درنهایت ۱ الی ۳ مرحله در قوزک بیرونی پا زالو گذاشته شود.
توجه بسیارمهم:به غیراز حجامت عام در سایر حجامت ها و حتی زالو درمانی حتما باید با شرایط بیمار تصمیم گرفت و هرگاه درداز بین رفت نیازی به ادامه درمان نیست.ضمنا بهتر است این مراحل حتما تحت نظر متخصص طب سنتی انجام گردد. نکته مهم:اگر بیمار یبوست داردحتما از دستورات درمان یبوست هم همزمان استفاده نماید. یک شنبه 2 شهريور 1393برچسب:, :: 20:28 :: نويسنده : طاها
برای کسب اطلاع از بادکش کردن و نحوه انجام آن به لینک زیر مراجعه و جزوه استاد علی اکبرروزگاری را دانلود کنید و به دقت بخوانید.از این به بعد دیگر سوالات مربوط به بادکش پاسخ داده نمیشود چراکه این جزوه کامل است و اطلاعات آن موردتاییداست. روي اين كليك كنيد. یک شنبه 2 شهريور 1393برچسب:, :: 20:27 :: نويسنده : طاها
تدابیر لازم جهت روزه داری در ماه مبارک رمضان به دلیل قرار گرفتن ماه مبارک رمضان در فصل تابستان و گرمی هوا در این فصل و فاصله طولانی بین سحر و افطار ، روزه داری نیاز به رعایت تدابیری دارد تا ضمن حفظ سلامت بدن ، فرد بتواند با این یک ماه روزه داری اخلاط فاسد خود را نیز دفع نماید . لذا بر آن شدیم تا تدابیری که در منابع طب سنتی توسط حکما برای چنین زمانهایی بیان شده است را به اجمال بیان کنیم تا با رعایت این موارد انشاء الله بتوانید روزه داری آسانتری را تجربه کنید . 1- در وعده افطار چه بخوریم و با چه غذاهایی باید شروع کنیم : بهترین غذا جهت بازکردن افطار در این فصل آب جوش ولرم به همراه خرما می باشد . در وعده افطار باید غذاهای لطیف ، زود هضم و سریع الجذب را بخورید تا بدن بتواند در زمان اندک انرژی از دست رفته خود را تامین کند . مانند موارد زیر : 1) آب گوشت بدون کوبیده آن 2) تخم مرغ عسلی 3) سوپ جو 4) خوراک سبزیجات 5) مربای انجیر 6) عسل 7) سرکه با شیره 8) مربای تمشک 9) ماء الشعیر سنتی طرز تهیه : 14 لیوان آب به همراه 1 لیوان جو پوست کنده را بپزد تا بشکفد سپس صاف کرده استفاده شود : - کسانیکه سرد مزاجند با عسل بخورند . - کسانیکه گرم مزاجند همان آبش را خالی بخورند. چند نکته مهم: - استفاده از غذاهای غلیظ در وعده افطار باعث می شود که هم معده خالی سنگین شده و معده دچار ضعف شدید میشود ، ضمن اینکه زمانیکه طول می کشد تا انرژی به تن برگردد بین 8 تا 12 ساعت است ، پس شخص در ضعف به سر می برد ، ضمنا در وعده سحر میل به غذا کم می شود و شخص در طول روز احساس گرسنگی را تجربه می کند . - استفاده از آب یخ و هر شربتی که در آن یخ باشد و هندوانه و میوه های خنک در کنار وعده افطار به هیچ وجه مورد تائید حکمای طب سنتی نیست چرا که عامل اصلی مشکلات گوارشی خواهد بود و باعث بیماری کبد چرب و سنگ کیسه صفرا و بسیاری از بیماریهای دیگر خواهد شد. ضمن اینکه در رفع عطش کارساز نخواهد بود . چاره آن کمی صبر است و آب ولرم جوشیده که بعد از حدود نیم ساعت این مشکل کاملا برطرف خواهد شد .
2- از افطار تا سحر چه بخوریم ؟ چگونه بر تشنگی غلبه کنیم ؟ بهترین موادی که باید در فاصله افطار تا سحر خورده شود استفاده از شربتها و میوه های زیراست : 1)شربتهایی که در آن از خاکشیر – تخم شربتی – قدومه شیرازی و بارهنگ و.... استفاده شده باشد . (هم برای گرم مزاجان و هم برای سرد مزاجان مفید است) . 2)شربت آبلیمو،آب زرشک ،سرکه انگبین،عرق کاسنی باعسل و... برای کسانیکه گرم مزاجند بسیار خوب است و سرد مزاجان باید کمتر استفاده کنند . 3)میوه هایی مثل : هندوانه،خربزه، طالبی، گرمک،آلبالو،زرد آلو و گیلاس توصیه می شود با فاصله دو ساعت از وعده افطار میل شود.بهتراست این میوه ها براساس مزاج میل شود. مثلا کسی که گرم است هندوانه و آلبالو و... و کسی که سرد مزاج است خربزه و گیلاس و...میل کند. 3-در وعده سحر چه بخوریم که احساس گرسنگی و تشنگی نکنیم : در وعده سحر توصیه شده است غذاهای سنگین و دیر هضم و غلیظ که شور و پرادویه نباشند استفاده گردد . ضمنا توصیه می شود که از شربتهایی که گفته شد قبل از شروع وعده سحر 1 الی 2 لیوان میل شود . غذاهایی مثل : کوبیده آبگوشت – حلیم – هر غذای گوشتی با برنج – عدسی – نان و پنیر و گردو و سبزی خوردن – ارده با شیره انگور – شامی با گوشت. نکات : - استفاده از سالاد(گوجه – خیار – کاهو) در وعده سحرتوصیه میشود. طرزتهیه سس : مواد زیر را باتوجه به ذائقه خودتان مخلوط کنید و به عنوان سس در سالاد استفاده کنید: (روغن زیتون + عسل + رب انار + لیمو ترش) - استفاده از ماست باعث فساد غذاهای گوشتی شده ومعده دچار مشکلات گوارشی میشود. - یکساعت بعد از وعده سحرنخوابیدتا معده بتواند هضم اول را به خوبی انجام دهد. یک شنبه 2 شهريور 1393برچسب:, :: 20:26 :: نويسنده : طاها
انواع مختلف آلرژیها که درجامعه بسیارشایع هستند ناشی از ضعف در سیستم ایمنی بدن است.درطب کلاسیک درمانهای مختلفی وجود دارد که همگی درجهت سرکوب علائم بیماری است نه درمان کامل آن و بیمار تا آخرعمرش باید دارو مصرف نماید.داروهایی که هرکدام عوارض بیشماری برای بدن دارند.اما در طب سنتی همه انواع آلرژی ها درمان قطعی دارد. آلرژیها را میتوان به دو دسته کلی تقسیم کرد.آلرژیهای فصلی و آلرژیهایی که نسبت به یک چیزخاص مثل میوه ها یا گردوخاک ویا گرده گل خاص و... میباشد.برای درمان در طب سنتی باید به روش زیر عمل کرد:
گام اول:پاکسازی بدن از خلط یا اخلاط ناسالم.مثلا اگر کسی غلبه سودا دارد باید بدنش را از سودای ناسالم واضافی پاکسازی کرد. گام دوم:حجامت آلرژی گام سوم:تقویت سیستم ایمنی با دارو حال که با اصول درمان آشنا شدید برای درمان به روش زیر عمل کنید:
الف)ازترکیب(۲ لیوان عسل+۲لیوان عرق نعنا+۱لیوان سرکه طبیعی) یک سوم لیوان ریخته الباقی را آب ریخته ۱ ساعت بعد شام میل شود.
نکته:بند (الف)را برای کسانیکه غلبه سودا ویا صفرا دارند فقط استفاده کنید.صفراویها به جای عرق نعنا عرق کاسنی بریزند.به مدت(۴۰ الی ۱۲۰ شب) ب)از ترکیب(۳ واحدعسل+۱ واحد سیاه دانه نیم کوب)هر ۸ ساعت یک ق مرباخوری میل شود(۴۰ الی ۱۲۰ روز) نکته:برای بلغمیها لازم و برای صفراویها نیازی به داروی بالا نیست.سوداویها باید نیم واحد سرکه طبیعی اضافه کنند. ج)حجامت آلرژی هر ماه در ربع سوم ماه قمری ۱ الی ۳ مرحله.
نکته۱:بلغمی ها در صورت درمان شدن با داروی بند (ب)خیلی نیازی به حجامت ندارند.ولی سودا و صفراویها باید حتما حجامت کنند.اگرشخص دموی باشد حتما باید حجامت کند تا به نتیجه برسد و نیازی به مصرف هیچ دارویی ندارد.
نکته۲:در آلرژیهایی که به چیز خاصی حساسیت وجود دارد باید در موقع حجامت آلرژی آن ماده را با خود ببرید و به حجام بدهید تا در محل زخم حجامت شما بمالدتا بدنتان نسبت به آن واکسینه گردد.
نکته۳:اگر نمیدانید که به چه ماده ای حساس هستید به حجام بگویید تا مواد آلرژنی که خودشان دارند را برایتان بمالد.ماده آلرژن معمولا درمطب های طب سنتی وجود دارد. یک شنبه 2 شهريور 1393برچسب:, :: 20:24 :: نويسنده : طاها
انواع زانو دردها و درمان آنها درد زانو و مشکلات مرتبط با آن یکی از شایعترین دردهای جامعه امروزی است.به همین دلیل دراین مطلب به چگونگی تشخیص و نحوه درمان میپردازیم. درد زانو از نظر طب سنتی میتواند از علل مختلفی همچون بلغم و یا سودا و یا حتی صفرا باشد.درموارد بسیار نادری هم از خلط دم ممکن است درد زانو بوجود بیاید.
الف)زانو دردهای صفراوی: این نوع زانو درد شیوع کمی در جامعه دارد.
ــ علائم تشخیصی: این نوع زانو درد در کسانی بوجود میاید که صفراوی هستندو درجه صفرای آنها هم بالا است.علت بوجود آمدن زانو درد در این افراد ناشی از خشکی زیاد مفصل است که از شدت صفرا بوجود میاید.این خشکی نمودش در خشکی مفصل زانو .صدا دادن مفصل.سوزش و درد داخل مفصل.
ــ نحوه درمان: ۱-سرکه انگبین(دو واحد عسل+دو واحد عرق کاسنی+یک لیوان سرکه طبیعی)از این ترکیب یک سوم لیوان ریخته الباقی را آب ریخته و یکساعت بعد شام میل شود.(۴۰ شب) ۲-حجامت عام در ربع سوم ماه قمری یکمرحله ۳-کاهش صفرازاها ۴-اگر این بیماری مدت زیادی باشد که بوجود آمده است برای ترمیم غضروف از ترکیب زیر شبها موقع خواب استفاده شود:(۴۰ الی ۸۰ روز) یک لیوان شیر طبیعی+دو قاشق غذاخوری پودرسنجد+دو ق غذاخوری عسل
ب)زانو دردهای بلغمی: این نوع زانو درد در جامعه زنان بسیار شایع است.
-- علائم تشخیصی: این زانو درد در بلغمی مزاجها و کسانی که غلبه بلغم دارندعموما بوجود میاید.علت آن هم از رسوب بلغم در مفصل زانو است.وقتی بلغم در مفصل زیاد شود و رسوب کند باعث تورم همراه درد می شود.در اصطلاح عوام میگویند زانو آب آورده است.
--نحوه درمان: برای درمان موارد زیر توصیه میشود. ۱-کاهش غذاهای سردوتر ۲-از ترکیب(۳ واحدعسل+۱ واحدسیاه دانه نیم کوب)هر هشت ساعت یک ق مرباخوری میل شود(۴۰ الی۱۲۰ روز) ۳-ارده با شیره روزی یه پیاله ۴-روغن مالی هر شب با روغن سیاهدانه و بادام تلخ ترکیبی ۵-بادکش زانو یک شب در میان ۲۱ مرحله ۶-انجیر شبی ۷ عددخیس کرده میل شود. ۷-دمکرده زنجفیل و دارچین روزی یک لیوان توصیه میشود. طول درمان این نوع زانو درد بسته به شدت بلغم بین ۲ تا ۶ ماه است.
ج)زانو درد سوداویی: این نوع زانو درد در جامعه بسیار شایع است و هم درجامعه زنان و هم در مردان به وفور یافت میشود.
--علائم تشخیصی:درکسانیکه سوداویی باشند یا غلبه سودا داشته باشند احتمالا دچار اینگونه زانو درد میشوند.زانو دردی که زانوها لاغر و درحین باز و بسته شدن صدا میدهد.به دلیل رسوب سودا در مفصل و بروزخشکی همراه سردی زانو دردی بوجود میاید که دایم سرد است و اگر پیشرفت کند مفصل دچار تغییر شکل میشود و غالب روماتیسم مفصلیها از این دسته هستند.
-- نحوه درمان: ۱-از ترکیب(۲ واحد عسل+۲ واحدعرق نعنا+۱ لیوان سرکه طبیعی)یک سوم لیوان ریخته الباقی را آب ریخته یکساعت بعدشام میل شود.اگر سن بیمار بالای ۴۰ باشد و یا طبع بیمار خیلی سرد باشداز ترکیب زیر به جای ترکیب بالا استفاده شود:(۴ واحد روغن زیتون بودار+۲ واحد عسل+۱ واحد سرکه طبیعی)هر هشت ساعت یک ق غذاخوری میل شود. ۲-هرشب روغن بادام تلخ روی زانو مالیده شود تا ۴ ماه. ۳-بادکش زانو یک شب در میان ۲۱ مرحله. ۴-شبی ۷ عدد انجیررا داخل یک لیوان گلاب خیس داده شبها میل شود. ۵-زیتون ۷ عدد ناشتا.مویز روزی ۴۰ عدد.ارده با شیره روزی یه پیاله ۶-کاهش جدی سودازاها ۷-حجامت عام و حجامت زانو و حتی زالو درمانی باید در حین درمان بسته به شرایط بیمارانجام پذیرد. نکته:اگربیماری پیشرفته شده باشدو تغییرشکل مفصل رخ داده باشد فقط طول درمان بیشتر خواهد بود.طول درمان در حالت عادی ۴ الی ۶ ماه و در حالت پیشرفته ۱ الی ۲ سال خواهد بود. یک شنبه 2 شهريور 1393برچسب:, :: 20:23 :: نويسنده : طاها
برای درمان تپش قلب خود موارد زیر را رعایت کنید: الف)شبی یک لیوان عرق بهارنارنج به همراه یک ق مرباخوری فرنجمشک و کمی عسل میل شود(۱۲۰ شب) ب)کاهش سردیها مخصوصا سردوترها ج)میوه هایی مثل سیب.به بسیار مفیداست و خوبست که روزانه میل شود. د)استشمام عطرگرم درحال خواب(۱۲۰ شب)
یک شنبه 2 شهريور 1393برچسب:, :: 20:22 :: نويسنده : طاها
۱ ـ برای تری مزاج چه راههایی وجود دارد چون من مزاجم سرد و خشک است و اکثر غذاهاسرد و تر هستند و من قسمت تری آن را میخواهم؟ پاسخ : شما باید غذاهای گرم و تر زیاد استفاده کنید .
۲ -برای نیش پشه کوره که خارش ایجاد میکنه چکار باید بکنیم؟نیش عقرب رو چکار کنیم؟ پاسخ :برای نیش حشرات میتوانید از سرکه استفاده کنید.برای نیش عقرب بهترین کار حجامت موضعی است.
۴ـ برای پسر بچه صفراوی ناشتا خاکشیر خوبه برای رشد و وزنگیریش؟ پاسخ : بله خوب است .
۵ - پسرم 3 سالشه و دندانهاش خیلی کوچیکند و به اندازه دندانهای بقیه بچه ها رشد نکرده است زمینه ارثی هم داره آیا می شه درمانش کرد در چه مدت؟ پاسخ :دندانهای ریزش احتمالا از مزاجش است.که برای آن درمانی وجود ندارد.
۶ - برای درمان افسردگی راهی هست من صفراوی هستم ولی با این توجه که سردیجات می خورم ضعف و خوابم زیاد می شه که فکر کنم بلغم بهم غلبه کرده و من چند روز هم عرق رازیانه خوردم عصبی شدم که خوردن شو قطع کردم؟ پاسخ :بله بطور کامل قابل درمان است . طول درمان ۴ الی ۶ ماه . الف) ارده با شیره انگور ۴ وعده در هفته - بادکش کتف وکمر یک شب در میان ۲۱ مرحله ـ استشمام مداوم عطر گرم ـ روغن مالی ملاج با روغن کنجد ـ بادام درختی روزی ۱۴ عدد دانه دانه مثل آدامس میل شود.انار و انگور زیاد بخورید ـ مویز ۲۱ عدد روزانه ـ اگر یبوست دارد درمانش کنید ب) حجامت عام دو مرحله ماهی یکبار در ربع سوم ماه قمری ج)پیاده روی روزانه ۲۰ دقیقه د)هدیه دادن به اطرافیان به هر شکل ممکن ه)تلاوت قرآن شبی ده دقیقه
۷ -دختر 24 ساله بیماریم رو واستون شرح دادم و شما لطف کردید جواب دادید،اما به دکتر طب اسلامی در تهران مراجعه کردم و به من گفتن بادکش زیر شکم بزارم،اما لیوانها به پوستم نمیچسبه،یعنی نمیتونیم خوب این کار رو انجام بدیم علاوه بر بادکش شبی یک لیوان عرق رازیانه با سرکه انگبین میخورم.اگر بادکش رو زیر شکم رو انجام ندم بیماریم رفع نمیشه؟البته بادکش کتف که شما گفتید و بادکش زیر سینه که دکتر اسدزاده گفتن رو انجام میدم پاسخ : حتما باید انجام دهید چراکه برد درمان کاهش میابد.کمی بالاتر بگذارید لیوانها را تا کاملا بچسبد یااز استکانهای کوچک استفاده کنیدو یا اینکه به یکی از مطبها بروید تا به شما یاد بدهند.
۸ ـبرای رفع لکهای قهوه ای جوش هم حنای سدر و سرکه خوبه؟ پاسخ : بصورت موضعی خوب است .
۹ ـ انگشت دست مادر من میخچه زده و از پدها و محلولهایی که دکتر تجویز کرده بود استفاده کردن اما متاسفانه خوب نشد البته یکبار ازمحلولی استفاده کردن که کاملا میخچه پوسته ریزی کرد و سوخته شد طوری که فکر کردیم خوب شده اما بعد ازتموم شدن دوره درمان دوباره میخچه ظاهر شد لطفا راهنمایی کنید و یک درمان قطعی پیشنهاد بدید سپاسگزار پاسخ :موارد زیر را ۴۰ الی ۸۰ روز رعایت کند: الف)سرکه انگبین شبی یک لیوان یکساعت بعد شام ب)کاهش سودازاها ج)اگر یبوست دارند حتما باید درمان شود. د)حجامت عام ۱ الی ۲ مرحله هر ماه یکبار در ربع سوم ماه قمری ه)در نهایت زالو روی موضع در گیری ۲ الی ۳ عدد ۱ ـ برای تری مزاج چه راههایی وجود دارد چون من مزاجم سرد و خشک است و اکثر غذاهاسرد و تر هستند و من قسمت تری آن را میخواهم؟ پاسخ : شما باید غذاهای گرم و تر زیاد استفاده کنید .
۲ -برای نیش پشه کوره که خارش ایجاد میکنه چکار باید بکنیم؟نیش عقرب رو چکار کنیم؟ پاسخ :برای نیش حشرات میتوانید از سرکه استفاده کنید.برای نیش عقرب بهترین کار حجامت موضعی است.
۴ـ برای پسر بچه صفراوی ناشتا خاکشیر خوبه برای رشد و وزنگیریش؟ پاسخ : بله خوب است .
۵ - پسرم 3 سالشه و دندانهاش خیلی کوچیکند و به اندازه دندانهای بقیه بچه ها رشد نکرده است زمینه ارثی هم داره آیا می شه درمانش کرد در چه مدت؟ پاسخ :دندانهای ریزش احتمالا از مزاجش است.که برای آن درمانی وجود ندارد.
۶ - برای درمان افسردگی راهی هست من صفراوی هستم ولی با این توجه که سردیجات می خورم ضعف و خوابم زیاد می شه که فکر کنم بلغم بهم غلبه کرده و من چند روز هم عرق رازیانه خوردم عصبی شدم که خوردن شو قطع کردم؟ پاسخ :بله بطور کامل قابل درمان است . طول درمان ۴ الی ۶ ماه . الف) ارده با شیره انگور ۴ وعده در هفته - بادکش کتف وکمر یک شب در میان ۲۱ مرحله ـ استشمام مداوم عطر گرم ـ روغن مالی ملاج با روغن کنجد ـ بادام درختی روزی ۱۴ عدد دانه دانه مثل آدامس میل شود.انار و انگور زیاد بخورید ـ مویز ۲۱ عدد روزانه ـ اگر یبوست دارد درمانش کنید ب) حجامت عام دو مرحله ماهی یکبار در ربع سوم ماه قمری ج)پیاده روی روزانه ۲۰ دقیقه د)هدیه دادن به اطرافیان به هر شکل ممکن ه)تلاوت قرآن شبی ده دقیقه
۷ -دختر 24 ساله بیماریم رو واستون شرح دادم و شما لطف کردید جواب دادید،اما به دکتر طب اسلامی در تهران مراجعه کردم و به من گفتن بادکش زیر شکم بزارم،اما لیوانها به پوستم نمیچسبه،یعنی نمیتونیم خوب این کار رو انجام بدیم علاوه بر بادکش شبی یک لیوان عرق رازیانه با سرکه انگبین میخورم.اگر بادکش رو زیر شکم رو انجام ندم بیماریم رفع نمیشه؟البته بادکش کتف که شما گفتید و بادکش زیر سینه که دکتر اسدزاده گفتن رو انجام میدم پاسخ : حتما باید انجام دهید چراکه برد درمان کاهش میابد.کمی بالاتر بگذارید لیوانها را تا کاملا بچسبد یااز استکانهای کوچک استفاده کنیدو یا اینکه به یکی از مطبها بروید تا به شما یاد بدهند.
۸ ـبرای رفع لکهای قهوه ای جوش هم حنای سدر و سرکه خوبه؟ پاسخ : بصورت موضعی خوب است .
۹ ـ انگشت دست مادر من میخچه زده و از پدها و محلولهایی که دکتر تجویز کرده بود استفاده کردن اما متاسفانه خوب نشد البته یکبار ازمحلولی استفاده کردن که کاملا میخچه پوسته ریزی کرد و سوخته شد طوری که فکر کردیم خوب شده اما بعد ازتموم شدن دوره درمان دوباره میخچه ظاهر شد لطفا راهنمایی کنید و یک درمان قطعی پیشنهاد بدید سپاسگزار پاسخ :موارد زیر را ۴۰ الی ۸۰ روز رعایت کند: الف)سرکه انگبین شبی یک لیوان یکساعت بعد شام ب)کاهش سودازاها ج)اگر یبوست دارند حتما باید درمان شود. د)حجامت عام ۱ الی ۲ مرحله هر ماه یکبار در ربع سوم ماه قمری ه)در نهایت زالو روی موضع در گیری ۲ الی ۳ عدد
۱۰ ـموهای من زود به زود موخوره می گیره. به حدی که 40 روز پیش که اونها رو کوتاه کردم تازه دیشب فهمیدم دوباره موخوره داره به حدی که حدود نیم سانت بالا رفته بود. درمان و پیشگیری از آن به چه نحو است؟ طبع سودایی دارم. می توانم عرق رازیانه برای زیبایی پوست بخورم؟ شنیدم که موها را نازک می کنه آیا این در مورد موی سر هم صدق می کنه؟ لطفا طرز دم کردن سبوس برنج را بگویید؟ خوردن چه میزان از آن در روز برای تقویت موسر مفید است؟ممنون پاسخ : شستشوی موی سر در حمام با سرکه مغازه ای (۴۰ روز). عرق رازیانه هم برایتان خوب است . خیر موهای سر را نازک نمیکند موهای زائد را نازک میکند . یک قاشق غذاخوری سبوس با یک لیوان آب جوش دمکرده شبی یک لیوان با کمی عسل ۴۰ شب بخورید. ۱۰ ـموهای من زود به زود موخوره می گیره. به حدی که 40 روز پیش که اونها رو کوتاه کردم تازه دیشب فهمیدم دوباره موخوره داره به حدی که حدود نیم سانت بالا رفته بود. درمان و پیشگیری از آن به چه نحو است؟ طبع سودایی دارم. می توانم عرق رازیانه برای زیبایی پوست بخورم؟ شنیدم که موها را نازک می کنه آیا این در مورد موی سر هم صدق می کنه؟ لطفا طرز دم کردن سبوس برنج را بگویید؟ خوردن چه میزان از آن در روز برای تقویت موسر مفید است؟ممنون پاسخ : شستشوی موی سر در حمام با سرکه مغازه ای (۴۰ روز). عرق رازیانه هم برایتان خوب است . خیر موهای سر را نازک نمیکند موهای زائد را نازک میکند . یک قاشق غذاخوری سبوس با یک لیوان آب جوش دمکرده شبی یک لیوان با کمی عسل ۴۰ شب بخورید. |
||
نویسندگان
پیوندها
آخرین مطالب
برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان طب سنتي اسلامي و آدرس tebsonatii.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.
|
||
![]() |